Kirakós- 2 költő és 2 író- 2018. július 26., 19 óra, Nyitott Műhely

Két költő és két író közös felolvasása a Kirakós. Csutak Gabi írói világa a gyerekkor témáján keresztül kapcsolódhat Simon Bettina verseihez, utóbbi Izsó Zita költészetével köthető össze szorosabb és lazább szálakkal, például a víz motívumán keresztül, amit a Közös tenger felolvasássorozaton is nyomon lehet követni. Kalapos Éva Veronika Izsó Zitához hasonlóan drámákat is ír, és sikeres ifjúságiregény-sorozata mellett novellákat is publikál, jelenleg pedig első felnőtt regényén dolgozik.

A szerzők a Kirakós során azt is megkísérlik bemutatni, hogy hogyan illeszkedhetnek egymáshoz a versek és a prózai szövegek, mely pontokon, illetve miként léphetnek egymással párbeszédbe.

A felolvasást ütőhangszeres zene egészíti ki. Borsik Miklós egyedi módon használja az hangszerül választott eszközöket és játékosan kezeli a teret is, ahol zenél.

Csutak Gabi (1977) író. Szatmárnémetiben és Kolozsváron nőtt fel. Jelenleg Budapesten él. Első novelláskötete 2017-ben jelent meg a JAK-füzetek sorozatban Csendélet sárkánnyal címen. 2018-ban ő képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. Prózaírás mellett műfordítással és kulturális újságírással foglalkozik.

Izsó Zita (1986) Gérecz Attila-díjas költő, műfordító, drámaíró. A FISZ- Kalligram Horizontok világirodalmi sorozat, és az Üveghegy gyerekirodalmi oldal (www.uveghegy.com) szerkesztője. Könyvei: Tengerlakó (2011), Színről színre (2014), Pesti nő (interjúk, 2017). Következő kötete 2018 őszén jelenik meg a Scolar Kiadó gondozásában.

Kalapos Éva Veronika író, újságíró, műfordító. 1983-ban született Nyíregyházán. Első regénye 2013-ban jelent meg a Manó Könyvek kiadónál, D.A.C.-Egy új élet címmel, amit a D.A.C.-sorozat további öt része követett, valamint a Massza és a Muszáj?! című ifjúsági regények. Novellákat, drámákat is ír és publikál, műfordítóként az ifjúsági irodalomban tevékenykedik, forgatókönyvíróként is kipróbálta már magát. Jelenleg első felnőtt regényén dolgozik.

Simon Bettina 1990-ben született Miskolcon, Pécsett nőtt fel. Költő, Jelenleg Budapesten él. Műveszettörténetből diplomázott az ELTÉ-n. Első, Strand című kötete 2018-ban jelent meg a József Attila Kör és a Magvető Kiadó gondozásában.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük