Fiatal írókkal az otthontalanság ellen- gyűjtés az Utcáról Lakásba Egyesület javára (2019.07.02. 19 óra, Auróra)

✍️ Fiatal írókkal az otthontalanság ellen – Az Utcáról Lakásba Egyesület támogató eseménye 🏡

Nem, tévedés ne essék, nem gondoljuk, hogy a szövegeink fordítják majd ki sarkaiból a magyar valóságot, de azt azért hisszük, hogy egy picit mi is tudunk tenni (na meg te is!), azért, hogy jobb legyen az otthontalan embereknek. Az Utcáról Lakásba Egyesület az otthontalanság ellen harcol. Július 2-án pedig ehhez a harchoz néhány testben és/vagy lélekben fiatal író is csatlakozik.

📘 19:00 és 20:00 között Gergely Huszti (író, szerkesztő, zenész, ASMR-őrült, story coach) és Csepregi János (író, mentálhigiénés szakember, a Tilos Rádió műsorvezetője) beszélgetnek, illetve
olvasnak fel (Gergő a Mesteralvók hajnala című ropogós ifjúsági fantasy regényéből, Csepi a legfrissebb – Morgensternt tiszta papaírra – 1942 –, a boncasztalról érkező lírakötetéből, míg Sipos
Zoli (az ULE egyik alapítója, vérbeli szocmunkás, gimnáziumi tanár) keveri majd a zenét.

📗 20:00-tól reményeink szerint csatlakoznak még fiatal írók a programhoz, akik szintén saját
szövegekkel készülnek.
Aki(k) biztosan:
Dorka Mucha (Puncs című regényét hozza, amit Totth Benedek az utóbbi évek egyik legerősebb debütálásának nevezett.)
Boglarka Debreceni (pedig talán hamarosan megjelenő új lírakötetéről is mesél)
Zita Izsó (költő, író, műfordító, aki ráadásul még jogász is 🙂 )
Bettina Simon (költő, művészettörténész. Strand című kötetében a leggyakrabban előforduló szó a fénykép.)
Eszter Kállay (költő, kritikus, szerkesztő, a bécsi Képzőművészeti Akadémia hallgatója. Versei, esszéi és kritikái magyar és nemzetközi folyóiratokban jelentek meg.)
Miklós Borsik (Átokkalendárium című versciklusából olvas fel néhány nyári átkot)
Károly Szarka (Író, újságíró, szerkesztő, a Noran Libro Kiadó munkatársa, Az én hibám című készülő regényéből olvas fel.)
Szendi Nóra (író, a Zárványok és a Természetes lustaság című regények szerzője, készülő új prózakötetéből olvas fel)
Veronika Horvath (költő és irodalomszervező (bármit is jelentsen ez) ezúttal készülő új kötetéből olvas fel két nyári tábor között)

📕🙏🏽 A program ingyenes, de a cél nem titkos: minden kedves vendéget, barátot, írótársat vagy műkedvelőt arra buzdítunk, hogy adományával támogassa az ULE munkáját! Az adakozás teljesen önkéntes, minden bevételt az ULE kap meg, a program résztvevői honoráriumban nem részesülnek.

▶️ Ha nem tudtok eljutni az eseményre, de támogatnátok: https://adjukossze.hu/kampany/szervezz-esemenyt-az-ule-javara-1693

Gyertek július másodikán este az Aurórába! Olvassunk és hallgassunk, ismerkedjünk és beszélgessünk, hogy a hűsölést és a sört már ne is említsük!

About The Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük